Блиндирани входни врати от метал, с с ламинирано HDF покритие. Метални каси, обхващащи целия зид – с покритие от боя или ламиниран MDF. Външни врати за апартаменти и къщи – от Турция и Полша. Качествените входни врати на турски и полски заводи – StarCelikKapi и PortaDoors. Склад с наличности в София. Монтаж.

Входни врати ниски цени % – на склад и по поръчка. Качествени турски StarCelikKapi и полски Porta Doors. Външни блиндирани врати за къщи.
Предлаганите от Борман България блиндирани входни врати са от заводите на
StarCelikKapi – Турция, Porta Doors – Полша и Classen – Полша.

Всички модели блиндирани врати от турските и полските производители могат да бъдат поръчани. На склад в София се поддържат външни врати за къщи и апартаменти от турските заводи.
На тази страница са публикувани каталозите на предлаганите от Борман България външни входни врати. Публикувана е и брошура с цените на блиндираните врати, които са налични в склада в София. Китайски врати НЕ предлагаме.

 

Входни врати на склад

Турските входни врати на StarCelikKapi (ОРИГИНАЛ) в брошурата с цените, са в наличност в склада в София и могат да бъдат доставени и монтирани до 5 работни дни. За доставка и монтаж извън София област, срока може да бъде удължен с до 3 работни дни. Цените на вратите са актуални и са с ДДС.

 

брошура с Турски входни врати на склад
Турски входни врати цени – StarCelilkKapi, поддържани на склад в София – Борман България 2017. Брошура с цени и модели.

Оптимални размери на строителния зидарски отвор за монтаж на турските блиндирани врати StarCelikKapi е между 96 и 102 см ширина (хоризонтал) и 201-205 см височина (вертикал).
Входните врати от starcelikkapi са със висок клас на защита и СРЕДЕН + клас на издържливост на външни условия. Крилото има двоен стоманен блиндаж и две лица от по 10мм ламиниран MDF. Общата дабелина на крилото е 70 мм (за някои модели 90 мм). Изцяло облеченото крило с MDF, както и пълнежът от минерална вата водят до по-добрите изолационни качества. Вратата е комплектована с шест противовзломни шипа. Касите са метални, обхващащи зида от двете му страни с первази (за определени модели первазите и касата като цяло, могат да бъдат и с МДФ покритие). Всички каси са комплектовани с гумено уплътнение. Вратите са оборудвани с заключващи системи DAF–MONOBLOCK.

Всяка от металните блиндирани врати се поддържа на склад само в посочените цветове и съответния модели.
Възможно е цветовете в брошурата да се разминават от действителните цветове на вратите. Най-точна представа за реалния цвят може да се придобие от реалните мостри на всички цветове на заводите-производители, изложени в магазините ни, както и от монтираните мостри.
За улеснение, цените в брошурата на Борман България по-горе, са формирани като пълен комплект крило и каса за най-често срещаната дебелина на зида – между 20 и 26 см, с пълен комплект обков – брави, патрони, дръжки, шпионка, гумени уплътнения. Цените са с ДДС. При монтаж на врата за къща или апартамент извън София, допълнително се доплащат разходите за горивото. Всички модели блиндирани входни врати могат да се закупят от магазините, както и да се получат и от склада – без доставка и монтаж.

Производство на входните врати StarCelikKapi – Турция
Цех за производство на китайски входни врати
Разбиване на турска входна врата SurCelikKapi
Разбиване на китайска входна врата

 


Цветове, в които могат да бъдат поръчани и произведени входните врати на StarCelikKapi
*достоверност на 100% за действителния цвят може да бъде гарантирана единствено и само в магазините ни – или на монтираните мостри, или на оригиналните цветови мостри на завода.

 

Ламинирани покрития на входни врати
Мостри на цветовете на турските входни врати StarCelikKapi на поръчка към завода.

Входни врати на заявка / поръчка към заводите

Входните врати по-долу в каталозите се поръчват със заявка за производство към заводите-производители. Срока на изработка и доставка до България е до 35 работни дни.

 

ИЗТЕГЛИ Каталог турски блиндирани входни врати StarCelikKapi

 

ИЗТЕГЛИ Каталог полски входни врати PortaDoors

 

 

Процедура по поръчка

Нашата работа в магазините е да ориентираме клиента и да се опитаме да му посочим това, което търси. Когато човек е решил да поръча входна врата, процедурата е следната:

1. Обажда се по телефона (или на място в магазина) и оставя адрес за размери на вратите;
2. След 2-3 часа връщаме обаждането и се договаряме за ден и час за размери за врати;
3. Вземат се размери за входни врати от наша монтажна група (реакция максимум до ден-два от обаждането);
4. След вземането на размери, клиента може да заповяда да подпише договор за продажба на входни врати(при договора се плаща 50% предплата и се пуска договор и заявка);
5. След като пристигнат вратите – обаждаме се, договаряме ден/дни за монтаж и действаме. Ако вратата е от наличните на склад (клиента знае това още преди вземането на размери), деня за монтажа може да се уточни още при подписване на договора.


 

Определени модели от предлаганите блиндирани врати, могат да бъдат монтирани и като външни за къща – издръжливи са на атмосферни условия (дъжд, сняг, вятър, слънце).
Входните врати се изработват и монтират според специфичните нужди и изисквания на нашите клиенти.
Нашите монтажни групи, ще поставят избраната входна врата качествено и професионално.
Всички съвременни блиндирани врати изглеждат много естетично. Реалната защита на жилището може да се обезпечи само от надеждна блиндирана входна врата с качествена и надеждна ключалка и специални допълнителни приспособления.
Блиндираната врата не само създава чувство за увереност и защита в жилищната сграда, но и допълва домашен комфорт и естетиката на обитателите. Входната врата е защита не само от нежелани гости, но и от шума, течението и други неблагоприятни въздействия (особено ако вратата е за входна на къща).

 

На какво да обърнем внимание при избора на блиндирана входна врата.

Ако някой от нас бъде запитан, защо в дома е необходимо да има надеждна входна врата, мислим че отговорите никого няма да изненадат със своята оригиналност. Всеки ще каже: за сигурност, за защита от студ и шум. И колкото по-сигурна и добра е входната врата, толкова по-спокойни и уверени ще се чустваме в собствения си дом, толкова по-комфортно и уютно ще ни бъде.

Сигурност – действително, това е най-важното изискване към входната врата за повечето от нас. Във връзка с това, изниква въпроса: от какъв материал трябва да бъде изработена – от метал или от дърво? Фактът, че металните входни врати са по-надеждни от дървените, днес почти никой не го поставя под съмнение. Те са и по-издръжливи и по-трайни, и по-лесни за поддръжка.

Вече в нашето време, по външен вид една метална врата съвсем няма да отстъпи на дървената. Металните врати днес се покриват с изкуствена кожа, с дърво, с ПВЦ покрития на пластмасова основа, използват се и много други материали за външни покрития на входните врати. Богатия избор на цветове и модели помага за това, че в последно време все по-голяма популярност и преднина печелят металните входни врати.
Един от факторите за дебелината на крилото зависи от използвания материал (металния лист трябва да бъде дебел не по-малко от 1,2мм, а като правило 2,00мм), от конструкционните особености и оребряването на вътрешността на крилото, от масивните декоративни и изолиращи панели, от външното покритие. Минималната дебелина на крилото на входната метална врата трябва да бъде 50мм, но понякога може да стигне и до 125 мм.

При избора на метална врата, много важно е да се обърне внимание на такива свойства като топлоизолация и звукоизолация. Вашата нова врата трябва задължително да има каучукови или силиконови уплътнения между крилото и касата. Освен това, звуковите вибрации се абсорбират в декоративните панели (колкото са по-дебели, толкова по-добре). Вътрешното пространство на крилото на вратата трябва да бъде запълнено с изолиращи материали (пенопласт, минерална вата, вермикулит…). И, разбира се, за топлоизолацията и звукоизолацията не трябва да се забравя и по време на монтажа – необходимо е качествено запълване на пространството между касата на вратата и стената – това в изключително важно, когато входната врата се монтира като външна на къща.

Още един важен елемент за входната врата това са пантите. Пантите на металната врата трябва да бъдат толкова силни и надеждни, колкото и самата врата. За повишаване на безопасността на металните врати трябва да се обърне и внимание на пантите – те трябва да са закалени. Това е гаранция за срещу износване и провисване на вратата. До самите панти трябва да има и шипове – задължително пасивни шипове, минимум по 2 пасивни шипа на панта.

На блиндираната входна врата трябва да има монтирани две или повече заключвания от различен тип, например точков и цилиндров (много важно условие, когато се поставя на апартамент). Точковия патрон, това е нов тип заключващ механизъм, който почти е невъзможно да бъде избит и е много трудно да се имитира ключ. Съвкупността от два различни механизма дава отлична защита от взлом.

При металните врати задължително трябва да има шпионка с широк зрителен ъгъл (до 200 градуса), с капаче от вътрешна страна. Много добро и модерно решение е и монтаж на видеодомофон с разговорно устройство (рационално решение, когато вратата е монтирана като входна на апартамент) – в този случай шпионка не е необходима, а на крилото на вратата може да се монтира огледало например.

Технологията по монтажа на входната врата изглежда не толкова сложно, но дейностите от подобен тип е по-добре да се оставят на отговорността на професионалистите и нашата работа да бъде само наблюдение. При монтажа на блиндираната врата трябва да се използват много усилия, знания и професионални навици.

 

Leave your comments

 1. Закупена мостра на турска врата от магазина в Белите брези.
  Бърза реакция и съобразителни магазинери.
  Поспорих с монтажника относно начина на монтажа за стабилността, каза ми че ще дойде пак след няколко дни да ми демонстрира нещо. Днес преди един час дойде. И увисна на вратата и се люля с нея. После сложи нивелир да покаже. Искам да му се извиня,обещах му да напиша. Много здрав монтаж!

 2. 2 външни на къща. Монтираха ги в големия студ преди 2 седмици, предупредиха ме че не е редно, аз настоях…
  1-та поддаде леко (в интерес на истината не беше чак толко „фатално“), обадих се във вторник и вчера (четвъртък) вече беше отреагирано и оправена вратата.
  Специални поздрави на момчетата от Белите брези.

 3. Стабилна е фирмата!
  Малко се издъни при обясненията едното момче от магазина в Белите брези, но веднага бе коригиран от явно по-стар колега негов.
  Монтажа беше днес.
  Много добри!

 4. Добре си вършат работата. За един ден монтираха 2 блиндирани врати и 7 вътрешни.
  Доволни сме от монтажниците и от фирмата.
  Препоръчвам!

 5. Коректна фирма!
  Поръчах 4 блиндирани врати с мой монтаж, не съм от София и имам майстори в къщата, които могат да ги монтират… Едната врата имаше някакъв фабричен дефект в паното (не беше кой знае колко фрапиращо, но жената…). Обадих им се, разбрахме се, и на следващия ден я смених.
  А можеше да не реагират – вратите ги бях получил месец октомври, просто не бях ги разпечатвал.
  Търпеливи и любезни хора!

 6. Да изкажа и аз мнението си. Прякото ми впечатление е от Doga 101 венге – поръчана и монтирана за една седмица общо.
  Момчетата работиха доста усърдно, не успяха до 14 часа да я монтират (позакъсняха малко – дойдоха в 11 часа, а и малко в повечко им дойде къртенето на панела 🙂 но след 16 часа продължиха работа и в 18 както казваха те – „вратата е часовник!“.
  Доволна съм, наистина е много добра! Сега ще видим във времето как ще се държи, ако издържи и тръшването от двете тийнейджърки, добре ще е 🙂

 7. Коректна фирма. Турска врата, поръчана и монтирана за една седмица всичко.
  Имахме само малко проблем със съседите за работа в 14.30 часа, но това да му е кусура 🙂
  А и в Борово всички са така…
  Като цяло – добро качество, добра цена, добра услуга.

 8. Идеална врата! За тези пари е просто идеална!
  Мишката Лозенец

leave a reply