Често задавани въпроси за ВЪТРЕШНИ ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ.

Ако не сте намерили отговора на Вашия въпрос, задайте ни го като коментар най-долу на страницата.

Каква е цената на една врата?

Цената на вътрешните врати се определя основно: от цената на модела на крилото, от цената на модела и размера на касата. Практиката ни е показала, че най-често продавани са вратите (комплект крило и каса регулируема) от 250-270 лева за пълен комплект. Тази ценова граница е много добро съотношение като качество/цена.

Колко струва монтажа на интериорна врата?

Цената на монтажа на интериорните врати е различна и е в зависимост от модела на касата или зависи и от това, дали вратата е еднокрила или портална. Като цяло: Монтаж на вътрешна интериорна врата, с каса регулируема права, е 40 лв. Монтаж на вътрешна интериорна врата, с каса луксозна заоблена (NewArcus или Prestige) е 50 лв. Монтаж на двукрила врата х2. Цените са валидни, при монтаж на 2 и повече врати на един адрес. Ако поръчката е само за 1 брой врата, то цената за монтаж е + плюс 10 лева.

Имате ли врати на склад, в наличност?

Да, поддържат се вътрешни интериорни врати на склад, в град София. Поддържат се на склад във всички размери и цветове, които са посочени в брошурите на страницата ни за интериорните врати. Наличностите се поддържат постоянно и е невъзможно да се изчерпят.

За колко време се изпълняват поръчките към заводите?

След като клиент поръча при нас, то поръчката му още на следващия работен ден е заявена към съответния завод-производител. Обикновенно една поръчка се произвежда за 22-27 календарни дни. Всяка седмица има транспорт към България (не винаги могат да се натоварят всички произведени поръчки, това го решават спедиторите на производителя, така че някои готови поръчки остават за следващия камион). След това от 3 до 5 дни за пристигане и разтоварване на камиона. В договорите с клиентите на дребно сме фиксирали срок 35 работни дни (месец и половина), реално сме готови за монтаж за около 35 календарни дни.

Размерите стандартни ли са?

Размерите при вратите на заводите-производители са през 10 сантиметра по хоризонтал (ширина) – тоест, какъвто и да е светлия зидарски отвори във Вашия случай, то е възможно да бъде монтирана заводска врата. Единствено има ограничение във височината – можем да монтираме на максимална височина на зидарския отвор от 208 сантиметра. Обратния случай – по-нисък отвор не е проблем – всички вътрешни врати могат да се подрязват – такива са около 70% от всички случаи.

Кога трябва да се вземат размери за интериорните врати?

Без значение, дали сте решили да поръчате врати в наличност или на заявка, то най-добрия вариант за вземане на размери е тогава, когато още ремонта на жилището Ви не е приключил, т.е. – когато „майсторите“ още работят във жилището и за препоръчване когато пода все още не е готов. Размери могат да се вземат и след завършен ремонт, но е добре предварително да са съгласувани донякъде с магазини, които предлагат врати.

Кога се монтират интериорните врати?

Ако сте избрали регулируеми каси с плаващ перваз, то препоръчително е вътрешните врати да се монтират на готов под, след ремонта. След монтажа на този тип каси, обръщане НЕ се налага. Само ако стените са вече боядисани, то добре е да си запазите едно бурканче с боя, защото може да се наложи да се запълни със силикон някъде между стената и касата (особено ако стената е вълнообразно крива), и след това трябва да се боядиса с тънка четка. А ако сте избрали така наречената „щок“ каса – т.е. фиксирана каса с едностранен перваз като опция, то монтажа трябва да се извърши по време на ремонта, защото след това остатъка от зида трябва да се „обръща“.

Има ли гаранционна поддръжка?

Да, предлаганите от нас интериорни врати имат 2 години гаранция. Принципно няма какво да се случи с вратите Ви по време на гаранционния период, но дори и след изтичане на 2-те години, все пак ако се наложи – обадете се, и ако има проблем с някоя от вратите Ви, ще бъде отстранен.

Колко часа/дни след монтаж на вътрешна врата, тя не трябва да се отваря?

В зависимост от външната и вътрешната температура, влажността на стените и т.н… Препоръчваме, ако е в нормално, обитаемо жилище, да оставите „разпънките“ поне за през нощта – на другия ден можете сутринта да ги свалите. Но ако е ново строителство – добре е да престои така поне 18-24 часа, за да може пяната, с която се монтират вратите да стегне.

Жилището ми е панелно, с метални каси. Могат ли да се монтират интериорни врати, без да къртя?

Да, може. Единият завод предлага така наречените СМОК каси – именно те са предназначени за металните каси на панелните апартаменти. Не се налага къртене на металната каса, като отвора се стеснява минимално с 3,8 см общо.

Как се определя една врата дали е лява или дясна?

Заставате от вътрешната страна на вратата (т.е. от към страната на пантите, от страната от към която дърпате крилото КЪМ себе си като отваряте вратата – и от която страна са пантите, такава е вратата – от ляво/лява, от дясно/дясна.

Обратно към страницата с интериорните врати.

leave a reply