Кухни по проект ниски цени % по точен размер. Вратички от МДФ, ПДЧ и масив. Безплатен проект за кухня – остойностяване цена на кухня в София.

Кратки срокове за изработка на проектите и кухните. Консултация след посещение на място в жилището на клиента | Борман България™

Галерии с проектирани и изградени вече поръчани кухни, можете да погледнете на страницата за кухните ни на borman.biz

Кухни по индивидуален размер от Борман България.
Познавайки добре пазара, се стремим да предлагаме на нашите клиенти качествени вносни и български кухни, на добри цени. Всички кухни се изработват и монтират според нуждите и изискванияте на нашите клиенти, естествено и според мястото и размера на кухненското помещение.

Безплатен предварителен неангажиращ проект за кухня в София. Кухненски шкафове от ПДЧ, МДФ и масив. Приемливи ниски цени и кратък срок за изпълнение за заводски кухни.

 

Кухни по размер от МДФ и ПДЧ

Всички кухненски шкафове се изработват по индивидуален размер (съгласно утвърдения от клиента проект). Срока на изработка и доставка до България е до 35 календарни дни.

 

ИЗТЕГЛИ Каталог кухненски вратички от MDF

 

Каквото и да напишем за кухните, няма да бъдем изчерпателни. Граници при проектирането почти няма.

Можете да поръчате кухня от ламинирани плочи, гланцови плочи, плоча с алуминиево покритие, плочи от естествен фурнир…плотовете могат да бъдат с покритие от HPL многопластов ламинат, масивни плотове от еднослойно висококачествено дърво, от мрамор, гранит, гранитогрес, плотове от „технически камък“…на днешния пазар избора е огромен.

Доставка и монтаж на кухни (за единична бройка) от наши монтажни групи извършваме само в района на София област.

 

Цена на кухните

Цената на всяка кухня е индивидуална – изготвя се първичен неангажиращ и безплатен проект по размери на клиента, за да се остойности.

Винаги остойностяваме първичния проект в два варианта – корпус ПДЧ/фронт МДФ и корпус ПДЧ/фронт ПДЧ.

Ако клиента е „доволен“ от съотношението цена/качество и желае да поръча, то тогава се вземат размери от наша монтажна група на място от обекта, след това се пристъпва към обсъждане с клиента, изготвяне на втори проект, трети проект…времето от поръчване на една кухня до монтирането и на място в обекта на клиента е между 35 и 45 дни в зависимост от това, кой от заводите е производител на модела (това естествено клиента го знае предварително преди подписване на договора.).

Понякога, ако клиента е притиснат от фактора време, то една кухня може да бъде произведена и монтирана за общо 15 дни, съответно за сметка на малко по-висока цена.

Безплатен и неангажиращ проект за кухня изготвяме в рамките на 3-5 работни дни, но само на хора, които са ни посещавали на място.

Уредите за вграждане, които предлагаме са от TEKA, FABER, NARDI, LINO, EUROLUX, Ukinox, FAGOR. Ако клиента си е избрал и закупил уреди от други марки и друго място – монтажниците от Борман България без проблем ще ги вградят.

**************************************************************************************************************

Девет принципа на добрия дизайн на кухня.

Мислили ли сте над това, каква атмосфера и настроение искате да придадете на едно от главните помещения на вашия дом – кухнята? Как да направите така, че дори и всички членове на вашето семейство да бъдат там, винаги да им е уютно и удобно? Искате красива дизайнерска кухня? Ето няколко правила, които ще помогнат на вас при формирането на интериора на вашата кухня.

Първо правило:

В началото на проектирането, уникалния дизайн идва от самосебе си, от пространството на помещението и разположението на съществуващите прозорци и врати, а също така и от разположението на водопроводните, газовите и ел.комуникациите.

Второ правило:

Определете бюджета на вашия нов дизайн. Включете в неговата стойност не само кухненските мебели, но и всички нужни битови прибори.

Правило три:

Не бързайте. Помислете за всички детайли. Вие ще използвате кухнята дълго време, и всички прибързани действия може да се окажат много важни. Запознайте се със съвременните тенденции, обърнете се за информация към водещите производители на кухни, консултирайте се с фирми, които се занимават с интериорен дизайн.

Правило четири:

Акцентирайте върху функционалността. Има такова понятие – делта функция – електрическата или газовата печка, мивката и хладилника трябва да бъдат разположени колкото може по-близо едни към други, без това да нарушава принципите на безопасността, естествено. Идеята е да не се налага да извършвате излишни движения докато се придвижвате до тях.

Пето правило:

Идентифицирайте принципа на разположение на мебелите. Той може да бъде линеен, когато шкафовете са по протежение на стената в една линия, това най-често се извършва при тясно и издължено помещение. Кухнята може да бъде ъглова, като мебелите и уредите са разположени на две страни. Това е най-разпространения метод за разположение на кухня при квадратно помещение от среден размер.

А за най-голяма кухня можете да изберете централното разпределение на кухня-остров, като някои от кухненските уреди като фурна, мивка, могат да бъдат разположени в средата на отделен кухненски остров в средата на стаята.

Шесто правило:

Удобство при съхранението на продуктите и аксесоарите. В кухнята всичко трябва да бъде разположено на удобно място под ръка. Направете предварителен списък на вещите, които ще са ви нужни, както и необходимите места за тяхното съхранение.

Седмо правило:

Рационален избор на кухненските уреди. Той зависи от вашите финансови възможности и правилно формулираните потребности. При формулирането на изискванията, трябва да вземете и предвид необходимостта от икономия на електроенергия и вода.

Осмо правило:

Спазване на правилата на безопасност. Всички системи за електроенергия, газ, водопроводни комуникации – трябва да съотвестват на действащите норми за безопасност при работа. Задължително предвидете ефективна вентилация. Ако в семейството има деца, помислете как можете да гарантирате тяхната безопасност, да предодвратите нещастни случаи.

И деветото правило:

Определете свой уникален стил. Дали това ще бъде ексцентричен дизайнерски вариант, или топъл съвременен интериор с изчистени линии, или ще използвате очарованието на богат класицизъм с материали от естествено дърво? Определете и цветовата гама. Помислете за осветлението и декора. Множеството детайли и приятни неща ще придадат на вашата кухня приятен комфорт.

Пожелаваме ви успех в създаването на кухня за вашето семейно щастие!

Leave your comments

 1. Доволни от направената кухня!
  Даваме 5 звезди на фирма Борман!

 2. Много добре се справиха на всички нива.
  Добра комуникация и добро проектиране.
  Съобразяват се с желанията на поръчалия /доколкото е възможно/.
  Дават стойностни препоръки и съвети.

 3. Изключително полезни, професионални съвети по време на проектирането на окончателния вариант на кухнята ми.
  В началото подходих малко скептично – прями съвети в непринудени разговори с момчетата (и проектант, и изпълнител от цеха, при размерите), но резултата накрая е важен – много, много удобна, функционална и КРАСИВА кухня!!!!!!!!
  Имахме леки забележки при монтажа – каквото казахме, направиха го – без типичните „български“ реакции 🙂
  Доволни сме от фирмата!

  Нина и Наско от Стрелбище, бл.109

 4. Мога да препоръчам всеки един от хората в тази фирма, с които се срещах по време на изготвянето на проекта, поръчката, производството и монтажа на моята кухня!
  При разговорите с хората си личи, че насреща ти има специалист с опит!
  Понякога малко по-твърдо ми обясняваха защо не е възможно да се изпълни даден детайл точно по начина, по който исках, но и аз си го бях заслужила 🙂
  Кухнята ми е от МДФ вратички в екрю гланц, със шкафове от орех – стана супер! Ако са съгласни хората от фирмата, направила съм снимки, ще им ги изпратя и ако може да ми ги поставят в коментара ми.

  Поздрави от Ботевград!
  22 юли 2014 година

leave a reply