Кухни по проект ниски цени % по точен размер. Вратички от МДФ, ПДЧ и масив. Безплатен проект за кухня – остойностяване цена на кухня в София. Кратки срокове за изработка на проектите и кухните. Консултация след посещение на място в жилището на клиента | Борман България™
Кухни по индивидуален размер от Борман България.
Познавайки добре пазара, се стремим да предлагаме на нашите клиенти качествени вносни и български кухни, на добри цени. Всички кухни се изработват и монтират според нуждите и изискванияте на нашите клиенти, естествено и според мястото и размера на кухненското помещение.
Безплатен предварителен неангажиращ проект за кухня в София. Кухненски шкафове от ПДЧ, МДФ и масив. Приемливи ниски цени и кратък срок за изпълнение за заводски кухни.

 

Кухни по размер от МДФ и ПДЧ

Всички кухненски шкафове се изработват по индивидуален размер (съгласно утвърдения от клиента проект). Срока на изработка и доставка до България е до 35 календарни дни.

 

ИЗТЕГЛИ Каталог кухненски вратички от MDF

 

Каквото и да напишем за кухните, няма да бъдем изчерпателни. Граници при проектирането почти няма.
Можете да поръчате кухня от ламинирани плочи, гланцови плочи, плоча с алуминиево покритие, плочи от естествен фурнир…плотовете могат да бъдат с покритие от HPL многопластов ламинат, масивни плотове от еднослойно висококачествено дърво, от мрамор, гранит, гранитогрес, плотове от „технически камък“…на днешния пазар избора е огромен.

Доставка и монтаж на кухни (за единична бройка) от наши монтажни групи извършваме само в района на София област.

 

Цена на кухните

Цената на всяка кухня е индивидуална – изготвя се първичен неангажиращ и безплатен проект по размери на клиента, за да се остойности. Винаги остойностяваме първичния проект в два варианта – корпус ПДЧ/фронт МДФ и корпус ПДЧ/фронт ПДЧ. Ако клиента е „доволен“ от съотношението цена/качество и желае да поръча, то тогава се вземат размери от наша монтажна група на място от обекта, след това се пристъпва към обсъждане с клиента, изготвяне на втори проект, трети проект…времето от поръчване на една кухня до монтирането и на място в обекта на клиента е между 35 и 45 дни в зависимост от това, кой от заводите е производител на модела (това естествено клиента го знае предварително преди подписване на договора.). Понякога, ако клиента е притиснат от фактора време, то една кухня може да бъде произведена и монтирана за общо 15 дни, съответно за сметка на малко по-висока цена.

Безплатен и неангажиращ проект за кухня изготвяме в рамките на 3-5 работни дни, но само на хора, които са ни посещавали на място.

Уредите за вграждане, които предлагаме са от TEKA, FABER, NARDI, LINO, EUROLUX, Ukinox, FAGOR. Ако клиента си е избрал и закупил уреди от други марки и друго място – монтажниците от Борман България без проблем ще ги вградят.

**************************************************************************************************************

Девет принципа на добрия дизайн на кухня.

Мислили ли сте над това, каква атмосфера и настроение искате да придадете на едно от главните помещения на вашия дом – кухнята? Как да направите така, че дори и всички членове на вашето семейство да бъдат там, винаги да им е уютно и удобно? Искате красива дизайнерска кухня? Ето няколко правила, които ще помогнат на вас при формирането на интериора на вашата кухня.

Първо правило:

В началото на проектирането, уникалния дизайн идва от самосебе си, от пространството на помещението и разположението на съществуващите прозорци и врати, а също така и от разположението на водопроводните, газовите и ел.комуникациите.

Второ правило:

Определете бюджета на вашия нов дизайн. Включете в неговата стойност не само кухненските мебели, но и всички нужни битови прибори.

Правило три:

Не бързайте. Помислете за всички детайли. Вие ще използвате кухнята дълго време, и всички прибързани действия може да се окажат много важни. Запознайте се със съвременните тенденции, обърнете се за информация към водещите производители на кухни, консултирайте се с фирми, които се занимават с интериорен дизайн.

Правило четири:

Акцентирайте върху функционалността. Има такова понятие – делта функция – електрическата или газовата печка, мивката и хладилника трябва да бъдат разположени колкото може по-близо едни към други, без това да нарушава принципите на безопасността, естествено. Идеята е да не се налага да извършвате излишни движения докато се придвижвате до тях.

Пето правило:

Идентифицирайте принципа на разположение на мебелите. Той може да бъде линеен, когато шкафовете са по протежение на стената в една линия, това най-често се извършва при тясно и издължено помещение. Кухнята може да бъде ъглова, като мебелите и уредите са разположени на две страни. Това е най-разпространения метод за разположение на кухня при квадратно помещение от среден размер. А за най-голяма кухня можете да изберете централното разпределение на кухня-остров, като някои от кухненските уреди като фурна, мивка, могат да бъдат разположени в средата на отделен кухненски остров в средата на стаята.

Шесто правило:

Удобство при съхранението на продуктите и аксесоарите. В кухнята всичко трябва да бъде разположено на удобно място под ръка. Направете предварителен списък на вещите, които ще са ви нужни, както и необходимите места за тяхното съхранение.

Седмо правило:

Рационален избор на кухненските уреди. Той зависи от вашите финансови възможности и правилно формулираните потребности. При формулирането на изискванията, трябва да вземете и предвид необходимостта от икономия на електроенергия и вода.

Осмо правило:

Спазване на правилата на безопасност. Всички системи за електроенергия, газ, водопроводни комуникации – трябва да съотвестват на действащите норми за безопасност при работа. Задължително предвидете ефективна вентилация. Ако в семейството има деца, помислете как можете да гарантирате тяхната безопасност, да предодвратите нещастни случаи.

И деветото правило:

Определете свой уникален стил. Дали това ще бъде ексцентричен дизайнерски вариант, или топъл съвременен интериор с изчистени линии, или ще използвате очарованието на богат класицизъм с материали от естествено дърво? Определете и цветовата гама. Помислете за осветлението и декора. Множеството детайли и приятни неща ще придадат на вашата кухня приятен комфорт.

Пожелаваме ви успех в създаването на кухня за вашето семейно щастие!

Leave your comments

 1. Доволни от направената кухня!
  Даваме 5 звезди на фирма Борман!

 2. Много добре се справиха на всички нива.
  Добра комуникация и добро проектиране.
  Съобразяват се с желанията на поръчалия /доколкото е възможно/.
  Дават стойностни препоръки и съвети.

 3. Изключително полезни, професионални съвети по време на проектирането на окончателния вариант на кухнята ми.
  В началото подходих малко скептично – прями съвети в непринудени разговори с момчетата (и проектант, и изпълнител от цеха, при размерите), но резултата накрая е важен – много, много удобна, функционална и КРАСИВА кухня!!!!!!!!
  Имахме леки забележки при монтажа – каквото казахме, направиха го – без типичните „български“ реакции 🙂
  Доволни сме от фирмата!

  Нина и Наско от Стрелбище, бл.109

 4. Мога да препоръчам всеки един от хората в тази фирма, с които се срещах по време на изготвянето на проекта, поръчката, производството и монтажа на моята кухня!
  При разговорите с хората си личи, че насреща ти има специалист с опит!
  Понякога малко по-твърдо ми обясняваха защо не е възможно да се изпълни даден детайл точно по начина, по който исках, но и аз си го бях заслужила 🙂
  Кухнята ми е от МДФ вратички в екрю гланц, със шкафове от орех – стана супер! Ако са съгласни хората от фирмата, направила съм снимки, ще им ги изпратя и ако може да ми ги поставят в коментара ми.

  Поздрави от Ботевград!
  22 юли 2014 година

leave a reply