Вътрешни интериорни врати от MDF и HDF. Регулируеми каси с плаващи первази. Врати за спалня, баня, хол, кухня – от Полша и Германия. Ниски цени за качествените врати. Полски заводи Classen и PortaDoors и немски завод Gradde. Мостри на наличните врати в магазините ни в София. Консултация, доставка и монтаж.
Интериорни врати ниски цени % – на склад и по поръчка – качествени и евтини. Полски производители Classen и Porta Doors. От Германия – Gradde. Магазини в София.
Предлаганите от Борман България интериорни врати са от заводите на реномирани европейски производители:
Porta Doors – Полша, Classen – Полша/Германия, Gradde – Германия. С по над 150 страници официални каталози на заводите, стотици модели крила – тествани и разработвани през годините!

За продажба на ДРЕБНО предлагаме САМО врати СРЕДЕН и ВИСОК клас! Китайски врати НЕ предлагаме! НЕ предлагаме и „германски“ или „италиански“ врати, на които не бихме могли да докажем произхода при поискване от клиента! 🙂
При нас можете да поръчате всички модели от интериорните врати на полските заводи – поддържаме и в наличност вътрешни врати (полски и немски) на склад в София. Подбрали сме евтини и качествени врати от среден и висок клас.
На страницата ни ще намерите каталози и цени на всички предлагани от Борман България вътрешни интериорни врати, а в магазините ни в град София можете да разгледате на място монтирани всички врати от наличните модели на склад, както и по-актуалните модели на крилата и касите, които са на поръчка към заводите-производители.

 

Полски Интериорни врати Classen и Porta Doors на склад

Вътрешните врати по-долу в брошурата се поддържат налични на склад и могат да бъдат доставени и монтирани до 7 работни дни за София област. Производители са полските заводи Classen и Porta Doors. За всяко населено място в България - доставката и монтажа могат да бъдат осъществени до 10 работни дни. Всички цени са актуални и са с включен ДДС.

 

Цени на полски интериорни врати
Брошура с цени на Вътрешни интериорни врати, поддържани на склад в София – Борман България, 2017г.

 

На склад в София се поддържа и каса за панелни апартаменти за всички цветове и модели на интериорните врати от полския завод Classen, които са в брошурата по-горе.

 

Вижте повече информация за касата за панелните апартаменти

 

Немски Интериорни врати Gradde на склад

Вътрешните врати по-долу в брошурата се поддържат налични на склад и могат да бъдат доставени и монтирани до 7 работни дни за София област. Произведено в Германия. За всяко населено място в България - доставката и монтажа могат да бъдат осъществени до 10 работни дни. Всички цени са актуални и са с включен ДДС.

 

Немски интериорни врати Gradde – поддържат се на склад в София

 

.

За всеки цвят (акация, орех, ясен графит, снежен ясен, тъмен дъб, бяло, бяло дървесен декор, бяло венге, тъмно венге, дъб вераде, сибирска лиственица, ясен вералинга, шведски дъб, череша сан диего и орех рибейра) се поддържа на склад врата с плътно крило и съответно с един или два вида остъклени крила. Поддържат се на склад само в посочените цветове и съответните модели вътрешни врати.

Възможно е цветовете в брошурите да се разминават от действителните цветове на вратите. Най-точна представа за реалния цвят може да се придобие от мострите на всички цветове на заводите-производители, изложени в магазините ни, както и от монтираните мостри.

За улеснение, цените на вратите в брошурите са формирани като комплект крило и каса с най-често срещаната дебелина на зида – между 14 и 18 см. Всички цени са с включен ДДС.

 

Интериорни врати на заявка / поръчка към заводите

Всички вътрешни врати по-долу в каталозите могат да бъдат поръчани със заявка за производство към заводите-производители. Срока на изработка и доставка до България е до 35 работни дни. Реално поръчките се изпълняват за 30-35 календарни дни. Цените са актуални за 2017 година, и са с включен ДДС.

 

Цената на всяка една врата е индивидуална – формира се от вида/модела на крилото, модела на касата и дебелината на зида. За идентични модели крила/каси, с размери от 60 до 90 (размер на светлия зидарски отвор от 70 до 100 сантиметра) цените са еднакви. Доплаща се за размер 100 (зидарски отвор 110 см.).
Цена на качествена плътна гладка врата с регулируема каса – пълен комплект, е в порядъка на 280-290 лв. (за интериорна врата с нормална регулируема каса до 20 см дебелина на зида) и 340-350 лв. за вътрешна врата с луксозна заоблена регулируема каса до 20 см дебелина на зида.

 

 

ИЗТЕГЛИ Каталог интериорни врати Classen ИЗТЕГЛИ Цени интериорни врати Classen

 

 

Монтаж на стандартна регулируема каса
Монтаж на заоблена каса New Arcus

 

 

ИЗТЕГЛИ Каталог интериорни врати PortaDoors ИЗТЕГЛИ Цени интериорни врати PortaDoors

 

Покритие 3D – PortaDoors

 

 

Как да поръчаме врати от Борман България:

Нашата работа в магазините е да ориентираме клиента и да се опитаме да му посочим това, което търси. Когато човек е решил да прави поръчка за София област, процедурата е следната:
1. Обажда се по телефона (или на място в магазините ни в София) и оставя адрес за размери на вратите;
2. След 2-3 часа връщаме обаждането и се договаряме за ден и час за размери за врати;
3. Вземат се размери от наша монтажна група (реакция максимум до ден-два от обаждането);
4. След вземането на размерите, клиента може да заповяда да подпише договор за продажба на интериорни врати(при договора се плаща 50% предплата и се пуска договор и заявка);
5. След като пристигнат вратите по поръчката – обаждаме се, договаряме ден/дни за монтаж и действаме. Ако вратите са от наличните модели на склад (това клиента го знае още преди вземането на размерите), деня на монтажа може да се договори още при подписване на договора.

 

Фалцови вътрешни врати

Всички предлагани от Борман България за продажба на дребно модели интериорни врати за София област, са САМО фалцови интериорни врати (полски и немски). Всички каси са регулируеми с „плаващ перваз“ и гумени уплътнения. Крилата са комплектовани с панти, брава и стъкло (за остъклените врати).

* В последно време, на много места в интернет и на място, от продавач-консултантите на вътрешни врати се твърди, че интериорните врати на Classen са немски. Трябва да отбележим, че Класен е немски завод, но продукцията която пристига в България е от фабриката в Република Полша. Така че, интериорните врати на Classen са полски! Качеството, естествено е на немско ниво, но вратите са полски, произведени са в Полша!

 

Предимството на Борман България:

Индивидуален подход към клиента и компетентни консултации. Максимално улеснена процедура за поръчка и монтаж – взимане на размери за вратите в удобно за клиента време, сключване на договор, доставка и монтаж в удобно за клиента време. Поръчки на дребно за врати за цяла България. Благодарение на опита, който сме натрупали ние можем да Ви бъдем полезни за правилния избор на вътрешните врати за Вашия дом. С удоволствие можем да кажем, че при нас рекламациите на продуктите ни са по-малко от 3% на 100 продадени врати. Това прави работата ни приятна и спокойна.

 

Размери за вътрешните врати

Размерите на строителния отвор (от зид до зид) за монтаж на вратите са индивидуални при различните заводи, като зависят също и от вида/типа на касата, която клиента си е избрал (нормална регулируема каса, овална регулируема каса, „щок“ каса и т.н.). Размерите не е задължително да са спазени до сантиметър, те могат да варират плюс-минус 2-3-4 сантиметра. Като цяло оптималните размери на строителния отвор са: 70, 80, 90, 100 см по хоризонтал и 206 см по вертикал (201 см за PortaDoors). Когато строителния отвор е по-нисък, то крилата и касите се подрязват безплатно от нашите монтажници.

 

Впечатлението от интериорни врати в един дом често не се осъзнава от гостите, но подсъзнателно им въздейства и оформя мнението им за характера на домакините. За да изявите вашата индивидуалност и неповторим стил, се нуждаете от богат избор на интериорните Ви врати, които да са в хармония с цялостното обзавеждане на дома. Ние ще ви помогнем да откриете най-подходящите за Вас. Ще се опитаме да препоръчаме подчертаващи уникалността ви и задоволяващи всички ваши изисквания качествени продукти.

 

Вратите от МДФ са едни от най-предпочитаните в съвременния пазар от клиентите. По-долу ще се опитаме да се обосновем защо е така.

В резултат на подобряване на производствените технологии, е появата на чисто нов материал, наречен МДФ (превод от английски език Medium Density Fiberboard MDF), като дървесна дъска със средна плътност.
Разбира се, МДФ плоскостта не е дърво, а пресовани по специална технология дървесни влакна. Този материал никога не се деформира, в същото време е и по-евтин от натуралната дървесина.
Материала за МДФ-а се произвежда от сухи дървесни влакна, обработени със свързващи вещества и пресовани под високо налягане във вид на дървесна плоскост с плътност 700-870 килограма на кубичен метър.
Производството на такива плоскости отговаря на всички изисквания за опазване на околната среда. Екологическа безопасност: вместо отровни и опасни за човека епоксидни смили и фенол, за свързване на дървесните влакна се използва природен материал – лигнин, образуващ се при нагряването на дървесината.
Следващия етап на производство се извършва в специални лаборатории, където плоскостите се подлагат на изпитания за якост на огъване и якост на опън, устойчивост на влага, плътност, грапавост и др.
МДФ стана водещ материал в мебелната индустрия и в производството на врати благодарение на своята устойчивост към влага и деформация при температурни разлики и механични въздействия.
Съществува мнение на специалисти, че по някои характеристики, плочите от МДФ превъзхождат натуралното дърво. Също така, за разлика от дървото, МДФ-а е устойчив към различни гъбички и микроорганизми. Всичко това осигурява на изделията от МДФ хигиеничност и безопасност при използването в дома.
Решаваща при производството на мебели и врати беше и остава цената на използвания материал. Изделията от масивно дърво струват 1,5-2 пъти по-скъпо, отколкото аналогичните такива от МДФ.
Разнообразните покрития за МДФ удовлетворяват дори и най-взискателните клиенти: може да бъде облицован с естествен фурнир, може да бъде покрит с филмово покритие, да бъде с покритие от PVC (поливинилхлорид) или ламинат, което прави мебелите и вратите от МДФ все по-трайни.

Основни изрази, използвани като видове покрития или материал за производство:

Лакиран МДФ“ – този израз по подразбиране означава трислойно покритие от полиуретанова боя върху щампован и обработен МДФ на панелни врати. Цената за врата (пълен комплект плътно крило с каса), за такова покритие варира от 250 до 400 лева в зависимост от сложността на изработка на модела на крилото и цената на боята.

Ламинат“, „CPL“, „PVC“ – покриване на МДФ плоскостта с изкуствено филмово покритие на пластмасова основа. С ламинатно покритие може да се покриват всякакви повърхности. Средната цена на ламинатна врата (отново за комплект крило и каса) е в порядъка на 260-550 лева (за най-качествените модели). Ламинатните врати от нисък и среден клас са най-предпочитаните врати от клиентите поради много доброто съотношение цена/качество/външен вид.

Фурнир“ – МДФ панела се покрива с тънък слой покритие от природна естествена дървесина. Цената на такива врати може да варира от 400 до 700 лева, в зависмист от вида на естествената дървесина, използвана за производството на фурнира, както и от качеството на самия естествен фурнир (дебелина, трошливост и т.н.). Естествено, някои модели дизайнерски врати от естествен фурнир могат да стигнат и 2000 и 3000 лева, особено ако фурнира е произведен от корените на рядък вид дървесина.

Масив“ – Панелни врати от масивно дърво (от това понятие изключваме боровата дървесина, т.н.чам). Цената зависи от самата дървесина, от вида дърво, използвано за производството. Цената, естествено е и по-висока – от 800 лева до…

Алуминий“ – Крилото и касата са изработени от анодиран алуминий. Материал, интересен от гледна точка както на съвременния дизайн, така и конструктивно. Вратата от алуминий може да бъде прахово боядисана, да бъде покрита с ламинат, дори и с естествен фурнир. Благодарение на това, самата врата не изглежда като метална и е много надеждна. Алуминиевите врати са най-надеждните врати, които могат да бъдат използвани за баня или за мокро помещение. Цената на такава врата е около 280 лева за бяла и средно 350 лева за дървесен цвят.
*Предоставяме на вниманието на всички наши клиенти в София продукцията на 5 завода за вътрешни интериорни врати (за продажби на едро и дребно). Те са водещите в Европа специализирани производители на врати. С тези „ежедневни“ за европейския пазар вътрешни врати, със сигурност ще можете да гарантирате стила на вашия дом. Вратите, които предлагаме са перфектното съчетание на технология – цена – качество.

*Асортимента на фирма Борман България относно интериорните врати е изключително разнообразен – фирмата предлага над 500 модела от полски и немски заводи – плътни, остъклени, единични, двукрили портални, плъзгащи, алуминиеви интериорни врати за баня. Крилата на вратите са от МДФ, а покритията – полиуретанова боя (лак), ламинат или фурнир, в различни цветове – бяло, дъб, бук, орех, акация, избелен дъб, венге. Поддържаме и врати на склад в София.

Leave your comments

 1. Вратите са добро качество, по различните си нива фирмата също работи много добре!

 2. За вратите давам оценка 6
  За обслужването в магазина на фирмата в Лозенец давам 5+
  За монтажника давам 6

  Григиров,
  Г.М.Димитров, бл.36

 3. I love what you guys tend to be up too. This type of clever work and
  reporting! Keep up the excellent works guys I’ve added you guys to blogroll.

 4. От мен имате 5+ за свършената работа на „Хан Аспарух“ 45
  Доволен съм от вратите и монтажа…само където не успя монтажника със 6 врати за един ден, а се наложи и на другия да довършва…

 5. жк. Лагера, бл.47 – Иванка Щерева
  5 монтирани врати със така наречените СМОК каси – всичко беше наред. Нямахме проблеми нито при поръчката, нито при монтажа.
  Препоръчвам фирмата!

 6. Фирмата се справи добре с поставените задачи!

  Има разумни хора там, мислят преди да направят нещо!

  С голяма вероятност ще обзавеждам и други жилища и кооперации с техните врати!

 7. Изключително добро отношение към клиента във всичките им форми на поръчка на вратите – от предварителните консултации, през размера, през поръчката, до монтажа!
  …и както обърнаха внимание на мен за 5 врати, така са обърнали необходимото внимание и на майка ми само за 1 врата за хола, явно в тази фирма не важи „за по-малка поръчка, по-малко внимание“, което наистина ме радва, може пък фирмите в България да влизат вече в Европейския път 🙂

 8. Много добро отношение към клиента!!!
  Миналата сряда посетих магазина в Белите брези на Дойран. Докато чаках съпруга си, хората ме изтраяха половин час с моите въпроси (донякъде вероятно много неуместни). След това обясниха всичко отново, но някак си по друг начин, с други думи…явно усещат кой има „техническа мисъл“ 🙂
  Снощи монтажника си тръгна от нас след 21 часа. Два дни ги монтираха (7 врати), едната беше с друг размер подадена от склада – след 2 часа докараха вярната и взеха грешната – в крайна сметка – сме изключително доволни – и от монтаж, и от врати, и от отношение!

  Благодаря!

  Панилова, Лагера, дог. 288

 9. Поръчахме врати модел Сенчъри – гладки, леки и с фалц. Касата и пантите могат да се регулират.
  Малко имаше затруднение при монтажа на 2 от вратите – стените ни бяха май много, ама наистина доста криви, но в крайна сметка всичко беше наред.
  Мога да препоръчам фирмата!
  Ива Чомакова, Хиподрума, бл.30, вх.А (за комшиите това е достатъчно)

 10. Евала!

  По погрешка, при подписване на договора, бях се подписал и на протокола, тоест все едно съм си получил вратите…това го видях в къщи, тоест жената го видя…ужас…както и да е…

  Днес ми монтираха вратите – много сме доволни от хората!

  …когато по обяд доплащах в магазина, и те са забелязали, че съм се подписал на протокола предварително, но с усмивка ми казаха, че хората често грешат и се подписват понякога така, но че това всъщност няма абсолютно никакво значение, защото „Един човек струва толкова, колкото тежи думата му!“.

  Желая всичко най-добро на хората от Борман Комерс, и да продължават все така! Успехи и повече клиенти!

 11. На нас ни монтираха 2 врати, модел Класик, Люлин бл.20.
  Докато не харесах крайния резултат, момчето не се спря и за минута.
  Работила съм и с други фирми за обзавеждане, ламинат, дограма, но наистина екипа Ви е много добър! Подбрали сте си „читави“ хора – от магазина до монтажника!

  Мога чистосърдечно да Ви препоръчвам!

  Ками

 12. Всичко мина нормално – 8 врати на къщата, 2 дни монтаж.
  Монтажника ви е много търпелив 🙂 Отчел съм се, за което 🙂

  Весели празници!

 13. На 23 октомври монтирахте 4 врати в Лозенец, на улица Майор Томпсън…
  Искам да похваля монтажника Ви!!!
  Изключително добро момче, много добър монтаж! Безупречни врати!

 14. Изразявам писменно удовлетвореността си, че избрах хората на Борман Комерс.
  Както всички, сетих се за вътрешни врати на апартамента след като ремонта беше на привършване.
  Бяха ми вземали мерки от 2 фирми, и при двете едно и също – вземат мерките и дотук. Казват ми, че трябва майстора ми да ми оправи дупките. Ами да ги оправи, ама като си тръгна вече.
  Бях в магазина на Борман Комерс в Белите брези, казах им директно каква е ситуацията, казаха „ще погледнем“. След два часа ми се обадиха и се разбрахме във петък сутринта (на другия ден) да минат на размери. След обяд в петъка минах покрай магазина и си поръчах 5 врати във цвят орех – 4 гладки, без стъкло и едната за хола със стъкло.
  Днес ми ги монтираха (сега жената малко забърсва пода). Цял ден се измъчиха момчетата, на двете врати рязаха первази по дължина, на едната казаха че и правят зъб от пдч, подрязваха във тоалетната вратата, зарязваха касата по прага във банята. Една думичка не чух от тях накриво – каквото им казвах, правеха го!
  Евала!
  Христо Зарев, град София, Хиподрума, бл.108

 15. Добри са!!!

  За 6 дни откакто жената ме изпрати в магазина – записаха ме за размери, взеха размерите на вратите ми, поръчах, монтирани супер хубави бели врати…и спокойствие с жената :)))

 16. Фирмата е коректна. Изпълняват поръчките в срок.
  Избрах си врати с цвят орех, имаха готови и след 2 дми ми се обадиха дали може да ги поставят след 3 дни.
  За един ден сложиха 5 от вратите, като остана да чакаме само едното крило, което казаха при поръчката че ще е заявка към завода (избрах си различен модел крило със стъкло а този модел го нямаха като асортимент в това, което имаха готово).
  Снощи мина монтажника и закачи крилото на касата. Вратата дойде за 27-28 дни (когато поръчвах ми казаха 30 до 45 дни че ще чакаме да пристигне крилото).
  Всичко е наред с вратите ми, може да се каже че съм доволна от вратите и от фирмата!
  М.А. Дианабад, Пимен Зографски

 17. Много добро обслужване! Много добро качество на вратите! Реакция за 3 дни, доволен съм и ще препоръчвам фирмата.
  Величко Драгнев – кв.Белите брези

 18. Пожелавам Ви дълги години да обслужвате все така клиентите си!
  Усмихнати и КОМПЕТЕНТНИ хора сте!
  Успех!

 19. От 1-ви април 2014 година, на склад ще се поддържа и каса „СМОК“ в цветовете, в които се поддържат и вътрешните интериорни врати на Classen – касата позволява монтиране на нова врата на панелно жилище (тези, които са със старите метални каси) с минимално стеснение на отвора от 4 см. и без къртене на старата метална каса. Това са така наречените „каси за панелки“, които на външен вид с нищо не отстъпват на новите регулируеми каси на заводите. Брошурата ще бъде обновена и качена на сайта.

leave a reply