Какви интериорни врати да си купя?

Всеки потребител се пита какъв модел интериорни врати да закупи за дома или офиса. Понякога се получава объркване, тъй като материалите за направа са най-разнообразни. Естествено, изборът на врати се свързва и с цената им. Не всеки може да отдели големи суми и се насочва към по-евтините варианти на пазара. Правилно ли е това обаче е друг въпрос.

А какво трябва да знаем за една съвременна пожароустойчива врата?

Вътрешни врати Gradde – изключително добро качество, крила от МДФ с регулируеми каси – среден клас врати

Много разпространени са вратите от фолиран МДФ, които предлагат ниско качество срещу 100 – 200 лева. Обикновено това са врати идващи от Китай или от български производители. Фолиото при тези врати се дере много лесно, а следите на практика не могат да се прикрият.

За цена малко над 250 лева могат да се открият вътрешни врати от ламиниран МДФ. Те наподобяват фолираните варианти, но се славят с малко по-високо качество. Могат да се намерят както вносни продукти, така и такива българско производство на разумна цена.

За истинските ценители на дизайна и интериора пък се предлагат врати от Борман България, които са направени от естествен фурнир и МДФ. Те са в пъти по-качествени от фолираните и ламинираните варианти, което ги прави чудесен избора за дома и работното място. Тук обаче трябва да подчертаем, че и цената по-висока и често надвишава 350 – 400 български лева.

Какво представляват интериорните врати от Борман?

Нашата фирма се стреми да задоволи изискванията на клиентите, които най-често се свързват с дълготрайност, естетика и функционалност. Ето защо предлагаме интериорни врати от най-големите компании, каквито без никакъв спор са: Porta Doors (Полша) и Classen (Германия). Имаме богата гама от модели на склад, а също и дебели каталози с различни предложения.

Освен вътрешни врати от естествен фурнир, можем да предложим и продукти от масивна дървесина. Цените им често надвишават 500 лева, но пък ви гарантират голяма якост. Разцветките, шарките и декорациите са безбройни, така че можете да избирате спокойно.

 

Борман България™ : Борса за входни и интериорни врати София

По-важното за нас е да ви предоставим врати от най-високо качество. Последните не само ще красят вашия дом, но и ще го направят енергийно ефективен и шумоизолиран, а това са все важни неща за клиентите. Разбира се, всеки един от продуктите ни, притежава сертификат, който удостоверява произхода на стоката и към него се прикачва гаранционна карта.

Защо да предпочетем вносни пред български врати?

В България има някои много добри производители на интериорни врати, тъй че не бива да ги омаловажаваме. Въпреки това вносните продукти от Борман България се славят в много точки на света и заслужават клиентското внимание. Фирми като Classen и Porta Doors притежават огромни заводи с модерна апаратура, чрез която се постигат наистина завидни резултати.

Българските вътрешни врати са на пазара от сравнително кратко време. За срока, в който се изработват не може да се постигнат чудеса. Не така стои въпроса с немските и полските стоки, където бранда говори за качеството. Естествено, само крайният потребител може да реши, дали иска да си купи от родните вътрешни врати или ще се довери на изпитаните имена.

В случай, че се колебаете, то просто елате във фирмените магазини за врати Борман и се уверете лично в уникалните вносни интериорни врати. При тях всичко е на европейско ниво и са спазени всички изисквания за качествено изпълнение на крайния продукт и изделие.

Каква е причината за лошото качество на евтините врати?

Самата дума „евтино” предразполага към недотам стойностна изработка. Използват се некачествени материали, които се драскат и деформират лесно, а това налага да купувате нови врати буквално няколко години, след като сте инвестирали в евтините продукти. По-скъпите предложения на пазара се създават посредством здрави и издръжливи материали, като се полага много ръчен труд, тестове за устойчивост и компетентна оценка от производителите.

За съжаление пазарът е затрупан от врати по 100 лева, които могат да ни съблазнят с външния си вид, но не и с функционалността си. Това идва да рече, че е по-добре да заделите пари, но да направите правилната инвестиция в бъдещето на дома и офиса. Само по този начин ще си осигурявате лесна експлоатация с вратите, топло и шумоизолационни свойства и естетика.

Ето ви и още няколко причини, за да не харчите пари за евтини врати идващи от далечен Китай или пък дело на някоя анонимна фирма, която се помещава някъде по мазетата в провинцията:

  • Лошо изпълнение;
  • Липса на идея за дизайн;
  • Избор от малко цветове;
  • Лесно надраскване;
  • Скърцане, стържене и зацикляне;
  • Труден монтаж;

Е, след като се запознахте с горе посочените причини сме сигурни, че вече сте се отказали да дадете 100 лева за вътрешна врата. Ако все пак искате да се разделите с парите си, знайте че това няма да се отрази добре на финансовото ви състояние за по-нататъшните години. Обратно на това стойностните врати възвръщат инвестицията с енергийна ефективност и други качества.

За какво да следим, когато купуваме врати?

На първо време определете какви средства можете да заделите за покупка на интериорни врати от Борман България или друга известна фирма. Имайте предвид, че материалите, от които са изработени вратите трябва да бъдат съобразени с тяхното предназначение. Например, ако купувате интериорна врата за баня или тоалетна, то от нея се изисква да издържа на температурни промени, влага и така нататък. Попитайте за всичко това избрания търговец.

От съществена важност е как цветовете на вратите ще се смесят с цялостния интериор на жилището или работния кабинет. За целта имате възможност да се обърнете към интериорен дизайнер или най-малкото, да направите справка в офиса на фирмата, от която ще закупите продуктите. Не е лошо да носите снимка на вътрешността на обекта, която да покажете на специалистите. Така последните ще ви дадат най-точните съвети за цветовите комбинации.

И накрая искаме да ви предложим готови решения за интериорни врати от Борман, с които ще се чувствате комфортно дълги години. Елате в нашите шоурумове и вижте с очите си голямото разнообразие от вносни продукти на големите брандове в производството на вътрешни врати.